Word actief!

Actief worden binnen studievereniging Exploratio!

De commissies van studievereniging Exploratio zijn het kloppend hart van de vereniging. Zij organiseren namelijk de meeste activiteiten. Studievereniging Exploratio kent inmiddels 9 verschillende commissies met allemaal verschillende taken. Deze commissies worden hieronder kort beschreven.

In een commissie werk je samen met andere leden van de studievereniging en je leert op deze manier snel veel mensen kennen. De actieve leden zijn elk jaar weer een gezellige en hechte groep, met wie jij dus zeker een gezellig jaar tegemoet gaat! Binnen de commissies zijn ook verschillende functies die jij kunt bekleden, zo is er voor iedereen wat.

Voor de actieve leden worden ook verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder een actieve ledenweekend. Dit is een gezellig weekend, waarbij je, je eigen commissieleden, maar ook de leden uit andere commissies d.m.v. activiteiten beter kan leren kennen. Dit weekend wil je zeker niet missen!

Naast een actieve ledenweekend wordt er ook een actieve leden-battle gehouden onder de actieve leden. Het gehele jaar kunnen de commissies door opdrachten punten scoren voor hun commissie. Voor de commissie met de meeste punten is er aan het einde van het jaar een leuke prijs.

In het tweede studiejaar is een module waarbij 3 EC (84 studie-uren) vrijwillig ingevuld moeten worden. Dit kun je invullen door zelf vrijwilligerswerk te zoeken, maar wat natuurlijk veel leuker is is om actief te worden binnen jouw studievereniging! Zo krijg je op een hele leuke manier jouw studiepunten.

Ben je al enthousiast geworden om commissiewerk te gaan doen bij Exploratio? Solliciteer dan voor 7 oktober 2019 door een mail te sturen naar: intern@sv-exploratio.nl

Hieronder staan de commissies uitgebreider beschreven waarvoor jij nog kunt solliciteren:

Activiteitencommissie

De activiteitencommissie organiseert de studie gerelateerde en niet-studie gerelateerde activiteiten van studievereniging Exploratio. Daarnaast organiseren zij ook de lezingen en het symposium. Zij moeten de studie gerelateerde activiteiten minimaal vijf weken van tevoren doorgeven aan het bestuur, zodat de penningmeester eventueel nog het HG-activiteitenfonds kan aanvragen.

Binnenlandse reiscommissie

De binnenlandse reiscommissie is dit jaar nieuw. Deze commissie organiseert de binnenlandse reis van studievereniging Exploratio. Zij zorgen voor het vervoer, de locatie, de accommodatie en de activiteiten tijdens deze reis.

Buitenlandse reiscommissie

De reiscommissie organiseert de buitenlandse reis van studievereniging Exploratio. Hierbij zorgen zij voor de locatie, accommodatie, data en het vervoer van de reis. Het is belangrijk dat zij bij de locatie rekening houden met de activiteiten die op deze bestemming gedaan kunnen worden. Zij moeten in ieder geval twee studie gerelateerde activiteiten organiseren tijdens de reis.

Feestcommissie

De feestcommissie organiseert het gala, eindfeest en de borrels van studievereniging Exploratio. Zij verzinnen de thema‚Äôs voor de borrels, het gala en het eindfeest. Ook regelen zij tijdens het gala en eindfeest o.a. de locatie, DJ, fotograaf en aankleding van de locatie.

Introcommissie

De introcommissie organiseert het introductiekamp voor de nieuwe eerstejaars studenten van de opleiding MBRT aan de Hanze Hogeschool te Groningen. Het doel van het introductiekamp is voor nieuwe studenten om elkaar te leren kennen en kennis te laten maken met de sfeer binnen de opleiding en studievereniging Exploratio. Dit wordt gedaan m.b.v. verschillende georganiseerde activiteiten. Verder zullen zij een thema bedenken voor het introductiekamp en zorgen voor de accommodatie. De commissie zal tijdens het introductiekamp worden ondersteund met de vijf nieuwe bestuursleden van het studiejaar 2020-2021.

Promotiecommissie

De promotiecommissie zal zorgen voor de promotie van alle activiteiten en borrels van studievereniging Exploratio. Dit doen zij door het ontwerpen, printen en ophangen van posters. Samen met een lid uit de activiteitencommissie, feestcommissie en reiscommissie zijn zij ook verantwoordelijk voor de promotiepraatjes voor de collegezaal. De posters moeten voor borrels en activiteiten minstens twee weken van tevoren opgehangen worden, voor het gala en de binnenlandse reis een maand van tevoren en voor de buitenlandse reis twee maanden van tevoren.

Voor eventuele vragen m.b.t. de commissies, mail gerust naar: intern@sv-exploratio.nl.