Word actief!

Actief worden binnen studievereniging Exploratio!

De commissies van studievereniging Exploratio zijn het kloppend hart van de vereniging. Zij organiseren namelijk de meeste activiteiten. Studievereniging Exploratio kent inmiddels 9 verschillende commissies met allemaal verschillende taken. Deze commissies worden hieronder kort beschreven.

In een commissie werk je samen met andere leden van de studievereniging en je leert op deze manier snel veel mensen kennen. De actieve leden zijn elk jaar weer een gezellige en hechte groep, met wie jij dus zeker een gezellig jaar tegemoet gaat! Binnen de commissies zijn ook verschillende functies die jij kunt bekleden, zo is er voor iedereen wat.

Voor de actieve leden worden ook verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder een actieve ledenweekend. Dit is een gezellig weekend, waarbij je, je eigen commissieleden, maar ook de leden uit andere commissies d.m.v. activiteiten beter kan leren kennen. Dit weekend wil je zeker niet missen! 

Naast een actieve ledenweekend wordt er ook een actieve leden-battle gehouden onder de actieve leden. Het gehele jaar kunnen de commissies door opdrachten punten scoren voor hun commissie. Voor de commissie met de meeste punten is er aan het einde van het jaar een leuke prijs. 

In het tweede studiejaar is een module waarbij 3 EC (84 studie-uren) vrijwillig ingevuld moeten worden. Dit kun je invullen door zelf vrijwilligerswerk te zoeken, maar wat natuurlijk veel leuker is is om actief te worden binnen jouw studievereniging! Zo krijg je op een hele leuke manier jouw studiepunten.

Ben je al enthousiast geworden om commissiewerk te gaan doen bij Exploratio? Solliciteer dan voor 9 oktober 2023 door een mail te sturen naar: intern@sv-exploratio.nl

Hieronder staan de commissies uitgebreider beschreven waarvoor jij nog kunt solliciteren:

Activiteitencommissie

De activiteitencommissie organiseert de studie gerelateerde en niet-studie gerelateerde activiteiten van studievereniging Exploratio. Daarnaast organiseren zij ook de lezingen en het symposium. Zij moeten de studie gerelateerde activiteiten minimaal vijf weken van tevoren doorgeven aan het bestuur, zodat de penningmeester eventueel nog het HG-activiteitenfonds kan aanvragen. 

Reiscommissie

Deze commissie organiseert de een reis vanuit studievereniging Exploratio. Hierbij zorgen zij voor de locatie, accommodatie, data en het vervoer van de reis. Het is belangrijk dat zij bij de locatie rekening houden met de activiteiten die op deze bestemming gedaan kunnen worden. Zij moeten in ieder geval twee studie gerelateerde activiteiten organiseren tijdens de reis. Vindt jij het leuk om te reizen en heb jij leuke ideeën. Grijp je kans en meld je aan als actief lid!

Feestcommissie

De feestcommissie organiseert het gala, eindfeest en de borrels van studievereniging Exploratio. Zij verzinnen de thema’s voor de borrels, het gala en het eindfeest. Ook regelen zij tijdens het gala en eindfeest o.a. de locatie, DJ, fotograaf en aankleding van de locatie. Lijkt het jou leuk om de vetste feesten te organiseren voor de leukste studievereniging, meld je dan aan!!!!

Introcommissie

De introcommissie organiseert het introductiekamp voor de nieuwe eerstejaars studenten van de opleiding MBRT aan de Hanze Hogeschool te Groningen. Het doel van het introductiekamp is voor nieuwe studenten om elkaar te leren kennen en kennis te laten maken met de sfeer binnen de opleiding en studievereniging Exploratio. Dit wordt gedaan m.b.v. verschillende georganiseerde activiteiten. Verder zullen zij een thema bedenken voor het introductiekamp en zorgen voor de accommodatie. Binnen deze commissie kun je deelnemen aan de bar, kook of activiteiten subcommissie. De introcommissie wordt tijdens het kamp ondersteunt door het bestuur.
Ben jij degene die de nieuwe eerstejaars de gezelligheid wil laten proeven? Meld je dan aan!!!

Promotiecommissie

De promotiecommissie zal zorgen voor de promotie van alle activiteiten en borrels van studievereniging Exploratio. Dit doen zij door het ontwerpen, printen en ophangen van posters. Samen met een lid uit de activiteitencommissie, feestcommissie en reiscommissie zijn zij ook verantwoordelijk voor de promotiepraatjes voor de collegezaal. De posters moeten voor borrels en activiteiten minstens twee weken van tevoren opgehangen worden, voor het gala en de binnenlandse reis een maand van tevoren en voor de buitenlandse reis twee maanden van tevoren.

Social media commissie 

De social media commissie zal zorgen voor de promotie van alle activiteiten en borrels van studievereniging Exploratio. Dit doen zij door het ontwerpen van posters en het bedenken van een leuk bijschrift. Wanneer de posters gereed zijn om geplaatst te worden zorgen zij dat dit bij het bestuur komt. De posters moeten voor borrels en activiteiten minstens twee weken van tevoren op de social media accounts geplaatst worden, voor het gala een maand van tevoren en voor de reis twee maanden van tevoren.

Stactiecommissie

de stactiecommissie staat voor studiegelerateerde activiteiten. naast alle borrels en leuke activiteiten staat exporatio ook voor verrijking van de kennis van de MBRT-studenten, zoals museum bezoekjes en lezingen die georganiseerd kunnen worden. De commissie zal er een aantal organiseren in dit studiejaar.

Alumnicommissie

De alumnicommissie organiseert de activiteiten voor de alumnileden. Ben jij afgestudeerd of docent van de MBRT, of ben je gestopt met de opleiding MBRT? Dan kan je je inschrijven als alumnilid en solliciteren voor de alumnicommissie. Zo kan jij ervoor zorgen dat het contact tussen jou en je oud-klasgenoten of juist docenten behouden blijft. Mis jij ook zo je de opleiding MBRT en wil je ervoor zorgen dat je samen leuke activiteiten kan blijven doen? Schrijf je nu in voor de Alumnicommissie en maak er ook een mooie tijd van na de studie!!!!!

Redactie

De redactiecommissie schrijft het tijdschritft, Altius., van studievereniging Exploratio en de studie MBRT. In dit tijdschrift zullen leuke vak gerelateerde artikelen en intervieuws komen te staan, maar ook leuke feitjes en weetjes van studenten en docenten binnen de studievereniging Exploratie en studie MBRT. Aan het eind van het schooljaar wordt Altius. gepubliceerd. Wil jij jezelf ontwikkelen in het schrijven van artikelen of ben jij degene die juist leuke ideeën heeft voor Altius.? Meld je dan aan voor de redactie en laat zien wat je kan!!

Jaarboekcommissie

De jaarboekcommissie schrijft en publiceert het jaarboek van het afstuderende cohort. In het jaarboek wordt teruggekeken naar de afgelopen 4 jaar MBRT samen met je cohort. Denk hierbij aan de activiteiten die zijn geweest, maar ook aan alle jaargenoten. Zo kan je met plezier terugkijken op een superleuke studententijd en heb je iets om terug in de tijd te kunnen. Ben jij degene die ervoor kan zorgen dat jouw cohort een leuk boek heeft om op terug te kijken naar de fijne studententijd en zit je in het afstuderende cohort? Meld je snel aan voor de jaarboekcommissie!!!!

Bijlescommissie

De Bijlescommissie verzorgt alle bijlessen die worden gegeven en de samenvatting die worden uitgedeeld.

Voor eventuele vragen m.b.t. de commissies, mail gerust naar: intern@sv-exploratio.nl.