Nieuws

Medica: het enthousiaste verhaal van een lid

Medica! Werelds grootste tradefair en internationaal medisch congres. Wetenschappers, bedrijven en professionele zakenmannen en vrouwen van 130 verschillende landen zijn naar dit congres gekomen om hun innovatieve medische product aan de wereld te presenteren. Ook zijn veel andere bezoekers, waaronder wij met S.V. Exploratio, gekomen om de gepresenteerde producten te bekijken!

Met een mooie groep van ongeveer 25 Exploratio leden zijn we naar Düsseldorf gereden. Na de lange, maar vooral gezellige busreis hebben we een aantal uur rondgekeken op het gigantische congres. Medica bestond uit een complex van 17 hallen met elke hal een thema van de medische technologie. Zo hadden ze in meerdere hallen de nieuwste innovaties in de beeldvorming, dit was vooral voor ons heel interessant. In de hal van beeldvorming keken wij onze ogen uit. Van alles heel veel en het aller modernste materiaal wat er nu in ons vak over de wereld te vinden is, bijvoorbeeld de nieuwste bucky’s en echoapparaten. Tegenwoordig is er zelfs al een draadloze echotransducer waar je het beeld op je mobiel of tablet kan bekijken! Hopelijk hebben we dat binnenkort op school ook… In andere hallen waren ook veel interessante producten te zien, zoals operatieapparatuur, bedden en nog veel meer. In een dag kon je lang niet alles bekijken!

De reis was goed georganiseerd door het bestuur en natuurlijk weer erg gezellig. We hebben met z’n allen nog lekker samen gegeten, hard Big Shaq meegezongen in de bus en nog een mooie avond na geborreld!

Al om al, een geweldig geslaagde dag en ik hoop volgend jaar weer!

Martijn Scheffer

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen