Nieuws

Ervaring Martijn Scheffer, actief lid

Redactie

In mijn eerste jaar was ik meteen begonnen met een commissie naast mijn studie. Ik vond S.V. Exploratio zo’n leuke vereniging dat ik erg graag actief wou worden, d.m.v. een commissie te doen. Ik heb toen gekozen voor de redactie, waarin wij een medisch blad gingen ontwerpen en schrijven. Dit hebben we met 5 personen gedaan. Het leuke aan een commissie is dat je een leuke taak hebt en dat met een gezellig groepje als team voor elkaar moet maken. Hiervoor ga je vergaderen, brainstormen over ideeën en het plan in zijn geheel uitvoeren.

Voor dit medische blad hadden we na de eerste vergadering veel onderwerpen verzonnen dat leuk zou zijn om te gaan schrijven. Uiteindelijk hadden wij een erg divers medisch blad met ongeveer zo’n tien verschillende onderwerpen die verdeeld worden over jouw commissie. De redactiecommissie lijkt mij een van de leerzamere commissies, omdat je zelf ervoor moet zorgen dat je goede informatie bevat om een artikel te gaan schrijven. Dit kan door middel van internet en wetenschappelijke artikelen, maar ook door externe bronnen te gaan vinden, zoals medische experts, interviews doen. Hier leer je erg veel van hoe je goed aan jouw informatie moet komen, wat je later in jouw studie altijd nodig hebt!

Ik heb in mijn eerste jaar een leuke en gezellige commissie gehad en veel geleerd over informatie opzoeken, schrijven en layout. Voor de commissie krijg je een certificaat die je kan gebruiken voor het opvullen van je vrije keuze uren, wat erg handig is! De commissie was prima te combineren met de drukheid naast school en zelfs met werk en andere commissies ernaast!

Veel succes in het eerste jaar!

Martijn Scheffer

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen